Tämä on Valion ohje. Alkuperäisessä ohjeessa lisätään vielä purkki (200 g) Viola kevyt paprika-chili -tuorejuustoa, mutta viikonloppuna tuli syötyä kermaa oikein urakalla, niin nyt jätin tuorejuuston pois. Vielä alkuperäisestä ohjeesta poiketen, laitoin herne-maissi-paprika -sekoitusta, alkuperäisessä oli herneitä. Söimme sämpyläruutujen kera, ohje löytyy Sämpylät-osiosta. Tällä kertaa päällä on seesaminsiemeniä. Vastaleivottu leipä ei kaivannut edes margariinia päälle.

175352.jpg

Broileri-kukkakaalikeitto   4 annosta

1 paketti broilerinfileesuikaleita (300 g)
tilkka ruokaöljyä
1 kukkakaali (n. 500 g)
8 dl kanalientä (liemikuutiosta tai fondista)
2 rkl limettimehua (lorautin pullosta)
1 pussi herneitä tai herne-maissi-paprikaa (200 g)
1 dl hienonnettua persiljaa tai korianteria

Lohko kukkakaali pienemmäksi ja huuhtele, valuta. Ruskista suikaleet öljyssä pannulla ja lisää kukkakaalinnuput. Kääntele hetken. Kaada kattilaan ja lisää liemi, kuumenna. Anna kiehua alhaisella lämmöllä, kunnes kukkakaali on sopivan kypsää. Lisää limettimehu (ja tuorejuusto, jos käytät sitä ja sekoita kunnes juusto on sulanut). Lisää herneet ja persilja- tai korianterisilppu. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Kuumenna ja tarjoa tuoreen leivän kanssa.

Liemenä käytin 8 dl vettä ja 1½ palaa kanaliemikuutiota. Käytin persiljaa, mutta aion kokeilla korianteria seuraavan kerran. Halutessasi voit lisätä 2-3 tl punaista tai vihreää currytahnaa, lisää se samaan aikaan kuin kukkakaali. Itse en käyttänyt, joten en tiedä, miten voimakasta keitosta sitten tulee.