keskiviikko, 20. syyskuu 2006
Kaksi omenaherkkua
Kauraomenatosca 4 annosta
4 isoa omenaa (pienempiä enemmän)
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria
Tosca:
50 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
Voitele pienehkö uunivuoka. Kuori omenat ja viipaloi, ripottele kanelia ja vanilliinisokeria viipaleiden/lohkojen sekaan, kun laitat niitä vuokaan. Sulata margariini, sekoita siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli, murustele seos omenalohkojen päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Hyvää sellaisenaankin haaleana tai jääkaappikylmänä, halutessasi voit tarjota lisäksi kermavaahtoa tai vaniljakastiketta.
Riisihiutalepuuro omenasoseen kera 4 annosta
1 litra maitoa
3 dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
½-1 tl suolaa
Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa omenasoseen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.