Kaksi nopeatekoista omenaherkkua. Vasemmalla on kauratoscaomenoita ja oikealla omenaista "riisifruttia" eli riisihiutalepuuroa omenasosesilmän kera. Riisihiutalepuuron ohje on suoraan Raision Nalle-hiutalepaketin takaa, itse tykkään, ettei puuro ole aivan tönkköä, joten olen käyttänyt 3 dl hiutaleita (pakkauksessa lukee 3½ dl). Omenasosetta en ole tässä itse tehnyt, mm. täältä löytyy ohje tai käytä esim. kaupan omenahilloa/marmeladia.

193111.jpg

Kauraomenatosca  4 annosta

4 isoa omenaa (pienempiä enemmän)
1 tl kanelia
2 tl vanilliinisokeria

Tosca:
50 g margariinia
½ dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia

Voitele pienehkö uunivuoka. Kuori omenat ja viipaloi, ripottele kanelia ja vanilliinisokeria viipaleiden/lohkojen sekaan, kun laitat niitä vuokaan. Sulata margariini, sekoita siihen sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli, murustele seos omenalohkojen päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Hyvää sellaisenaankin haaleana tai jääkaappikylmänä, halutessasi voit tarjota lisäksi kermavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Riisihiutalepuuro omenasoseen kera  4 annosta

1 litra maitoa
3 dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
½-1 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Tarjoa omenasoseen kanssa.