Tässä tulee kivasti vihannekset kastikkeen kanssa samassa, ei välttämättä tarvitse erillistä salaattia. Jälleen pikaruokaa omasta keittiöstä! Tämä ruoka kannattaa tehdä isolla paistinpannulla tai ellei ole isoa pannua, ruskista jauheliha ensin ja kaada kattilaan, jatka siinä kypsennystä. Joukkoon voisi tietysti laittaa ruokakermaa tms., mutta tein nyt tällä tavalla kevyemmin ;) Pastana käytin täysjyvä-Cappellia (Torino), keittämisen jälkeen sekoitin tilkan oliiviöljyä pastan joukkoon.

195998.jpg

Kasvis-jauhelihapannu  n. 4-6 annosta

n. 700 g kesäkurpitsaa
400 jauhelihaa (10 % rasvaa)
2 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl vihreää currytahnaa
n. 2 tl suolaa
1 tl hunajaa tai sokeria
yrttimaustetta (käytin Yrttitarhan sekoitusta)

Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa, leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi. Kuori sipuli ja pilko. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha suurella paistinpannulla, kaada rasva pois. Lisää sipulit ja murskattu valkosipuli, kääntele hetken, lisää vihannekset ja mausteet. Anna hautua 10-15 minuuttia kannen alla. Nestettä ei välttämättä tarvitse lainkaan, sillä kesäkurpitsasta irtoaa nestettä, mutta jos tuntuu, että voi palaa pohjaan (jos teet kattilassa), lisää tilkka vettä. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.