lauantai, 23. syyskuu 2006
Kasvis-jauhelihapannu
Kasvis-jauhelihapannu n. 4-6 annosta
n. 700 g kesäkurpitsaa
400 jauhelihaa (10 % rasvaa)
2 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl vihreää currytahnaa
n. 2 tl suolaa
1 tl hunajaa tai sokeria
yrttimaustetta (käytin Yrttitarhan sekoitusta)
Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsa, leikkaa kuutioiksi. Kuori porkkanat ja viipaloi. Kuori sipuli ja pilko. Kuori valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha suurella paistinpannulla, kaada rasva pois. Lisää sipulit ja murskattu valkosipuli, kääntele hetken, lisää vihannekset ja mausteet. Anna hautua 10-15 minuuttia kannen alla. Nestettä ei välttämättä tarvitse lainkaan, sillä kesäkurpitsasta irtoaa nestettä, mutta jos tuntuu, että voi palaa pohjaan (jos teet kattilassa), lisää tilkka vettä. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa keitetyn pastan kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.