Makeaa vai suolaista? Oikeastaan vähän kumpaakin. Tämä on minun versioni amerikkalaisten Corn Breadista, tietysti vähemmän sokeria ja rasvaa =) Jalapenot voi jättää poiskin, mutta mielestäni maku kaipaa pientä terästystä, ripausta chilijauhetta voi myös käyttää. Maissijauhot olivat täysjyväjauhoja.

184262.jpg

Maissimuffinssit  n. 15 kpl

2½ dl (täysjyvä)maissijauhoja
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ dl sulatettua margariinia
2½ dl maitoa
1½ dl hienonnettua mietoa jalapenoa (säilyke lasipurkissa)

Laita muffinssipellin koloihin paperivuoat. Hienonna jalapenot. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Riko kananmuna toiseen kulhoon ja sekoita rakenne rikki esim. haarukalla. Lisää kananmuna, jalapenot, rasva ja maito jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Annostele taikinaa vuokiin (täytä noin 2/3 vuoan korkeudesta) ja paista +200 asteessa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla.

Nauti kahvin tai teen kanssa, tai amerikkalaisittain leipänä keiton kanssa.