Joskus on päiviä, ettei ehdi paljoa kokkailemaan. Huomenna on sellainen päivä, niinpä tein ison kattilallisen keittoa, josta riittää huomiseksi evääksi ja iltaruuaksi. Jääkaapissa oli kasviksia vähän sitä ja vähän tätä, mutta keittoon ne uppoavat mukavasti. Lautasen vieressä on paistinpannulla tilkassa oliiviöljyä paahdettuja leipäviipaleita (tämän leivän ohje löytyy täältä, pinnalla on seesaminsiemeniä).

199975.jpg

Tulinen nakki-kasviskeitto   iso kattilallinen

400 g valkokaalia
3 porkkanaa
15 cm pätkä purjoa
200 g kesäkurpitsaa
1 pussi keittojuureksia (200 g)
6 kiinteää perunaa
20 nakkia
1,5 litraa vettä
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa (370 g)
2 kasvisliemikuutiota
mauste- ja viherpippureita n. 15 kpl yhteensä
2 laakerinlehteä
tilkka oliiviöljyä

Kuori porkkanat ja perunat, huuhtele kesäkurpitsa, halkaise purjo ja huuhtele. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi nakit. Kaada kattilaan vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi, lisää mausteet ja kaikki paloitellut kasvikset + pussillinen keittojuureksia. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuumenna sillä välin isolla paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista nakit siinä, lisää keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä, kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele lautaselle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.