tiistai, 26. syyskuu 2006
Tulinen nakki-kasviskeitto
Tulinen nakki-kasviskeitto iso kattilallinen
400 g valkokaalia
3 porkkanaa
15 cm pätkä purjoa
200 g kesäkurpitsaa
1 pussi keittojuureksia (200 g)
6 kiinteää perunaa
20 nakkia
1,5 litraa vettä
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa (370 g)
2 kasvisliemikuutiota
mauste- ja viherpippureita n. 15 kpl yhteensä
2 laakerinlehteä
tilkka oliiviöljyä
Kuori porkkanat ja perunat, huuhtele kesäkurpitsa, halkaise purjo ja huuhtele. Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi nakit. Kaada kattilaan vesi ja tomaattimurska. Kuumenna kiehuvaksi, lisää mausteet ja kaikki paloitellut kasvikset + pussillinen keittojuureksia. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Kuumenna sillä välin isolla paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista nakit siinä, lisää keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä, kuumenna ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Ripottele lautaselle runsaasti persiljaa. Tarjoa leivän kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.