Jääkaapin tyhjennystä ennen kaupassakäyntipäivää. Ei tehnyt mieli tänään keittoa, joten syntyi sitten tällainen "viritys": alhaalla oikealla niitä kasviksia, vasemmalla alhaalla broilerimunakasta, lisäksi salaattia ja tomaattia. Mausteetkin ovat ihan perusjuttuja, suolaa ja pippuria.

225218.jpg

Hapankermassa haudutetut kasvikset     n. 3-4 annosta

3 perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
noin kolmannes kukkakaalista
tilkka oliiviöljyä tai ruokaöljyä
1 purkki kevythapankermaa 5 % (2 dl)
suolaa
pippuria

Kasvikset käytetään raakoina. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli. Kuutioi perunat noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Viipaloi porkkanat noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Lohko sipuli. Huuhdo kukkakaali ja irrottele nuput. Kuumenna tilkka öljyä pannulla, lisää perunat, porkkanat ja kukkakaali, kääntele, että saavat vähän väriä. Lisää sipuli ja paista hetken, älä päästä palamaan. Lisää hapankerma ja anna hautua kannen alla kypsäksi, sekoittele varovasti välillä. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esim. paistetun broilerin, lihapullien tai broilerimunakkaan kanssa.

Broilerimunakas

250 g marinoituja broilerinsuikaleita (käytin hunajamarinoituja)
4 kananmunaa
suolaa
pippuria
tilkka oliiviöljyä tai ruokaöljyä

Riko kananmunat kulhoon, riko rakenne esim. sekoittamalla haarukalla. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista suikaleet, paista kypsäksi. Tarkista, että ovat kypsiä ennen kuin lisäät kananmunat. Ota yksi suurimmista suikaleista lautaselle ja leikkaa se kahtia, jos ei näy yhtään punertavaa, lisää kananmunat ja kääntele, kunnes seos hyytyy. Mausta suolalla ja pippurilla.