Nopea arkikeitto, varsinkin jos jauheliha on ruskistettu valmiiksi ja käyttää pakastekeittojuureksia. Itse tapaan ruskistaa jauhelihaa valmiiksi pakastimeen, niin sieltä on helppo ottaa esim. keittoon ja ruuanlaitto sujuu nopeasti. Kokeilin Pakkopullan Anjan tuorejuustosämpylöitä, joiden ohje on täällä. Todella pehmeitä ja maukkaita! Käytin valkosipulituorejuustoa (15 %), mutta jos haluaa enemmän valkosipulin makua, kannattaa laittaa lisäksi pari murskattua valkosipulinkynttä taikinaan. Käytä kiinteää perunalaatua, etteivät ne keitettäessä mene muusiksi.

207340.jpg

Jauhelihakeitto

1,2 litraa vettä
2 liemikuutiota (esim. liha ja kasvis)
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
6 keskikokoista perunaa
1 pussi pakastekeittojuureksia (200 g)
n. 15 kpl mauste- ja viherpippureita (yhteensä)
2 laakerinlehteä

Kuori perunat ja lohko, laita lohkot kulhoon kylmään veteen. Ruskista jauheliha, kaada rasva pois. Mittaa vesi kattilaan, kiehauta. Lisää kaikki ainekset kiehuvaan veteen (kaada perunalohkoista vesi pois), anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes perunat ovat kypsiä, 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa (tuoreen) leivän kanssa.