maanantai, 30. lokakuu 2006
Punajuuri-kalkkunakeitto
Punajuuri-kalkkunakeitto
250 g kalkkunan paistijauhelihaa
3 varsisellerin (eli lehtisellerin) vartta
2 porkkanaa
1 sipuli
5 etikkapunajuurta (pienen kananmunan kokoisia)
2 dl tummaa makaronia raakana
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl vihreää currytahnaa
1 valkosipulinkynsi
pippuria
(suolaa)
Huuhtele sellerinvarret ja viipaloi. Kuori porkkanat ja sipuli, valuta punajuuret, raasta karkeaksi raasteeksi, nopeimmin hoituu koneella hurauttaen. Ruskista jauheliha, lisää kasvisraaste ja sellerinpalat, kääntele muutama minuutti. (Jos paistinpannu tuntuu liian pieneltä, kaada ruskistettu jauheliha ja kasvikset suoraan kattilaan). Kaada seos isoon kattilaan, lisää vesi, murskattu valkosipulinkynsi ja mausteet, kiehauta. Lisää vettä, jos haluat enemmän lientä. Lisää makaronit ja anna kiehua hiljalleen, kunnes makaronit ovat kypsiä eli noin kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa tuorejuustonokareen kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.