Paahtoleipä-kananmuna-pekoni -yhdistelmä on kyllä enemmänkin aamiaisruoka, mutta tätä ei ehdi  ainakaan arkiaamuna tekemään... Ohjeen olen napannut joltain amerikkalaiselta ruokasivulta - no eipä mikään yllätys rasvan määrän ja laadun suhteen! Täytteenä voi tietysti käyttää vaikkapa palvikinkkua tai sieniä. Tässä on siis muffinssipellillä paistettu "paahtoleipämuffinssi", pekonisuikaleisiin käärittyjä kuivattuja luumuja ja tietysti salaattia (kiinankaali-purjo). Tuhtia iltaruokaa myönnetään, mutta voihan sitä viikonloppuna joskus mässäilläkin ;)

229312.jpg

Paahtoleipä-kananmuna-pekoni -kupit  12 kpl

12 paahtoleipäviipaletta
6 viipaletta pekonia
6-7 kananmunaa
juustoraastetta
suolaa
pippuria
rasvaa voiteluun

Voitele muffinssipellin kolot margariinilla. Leikkaa paahtoleipäviipaleista kuoret pois ohuelti. Voitele viipaleet, jos haluat. Paina viipaleet pellin koloihin voideltu puoli ylöspäin. Laita uuni kuumenemaan tässä vaiheessa +175 asteeseen. Paista pekoniviipaleet kuumalla pannulla rapeiksi, nosta talouspaperin päälle lautaselle jäähtymään ja valumaan. Pilko pekoniviipaleet pieniksi kuutioiksi. Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne kevyesti vatkaamalla. Esipaista leipäviipaleita uunissa noin 5 min. (+175 asteessa). Ota muffinssipelli uunista ja ripottele jokaisen kupin pohjalle pekonisilppua, kaada kananmunamassaa päälle niin, että kolot tulevat täyteen, ripsauta suolaa ja pippurirouhetta päälle ja jos haluat niin myös juustoraastetta. Paista uunissa edelleen +175 asteessa 15-20 minuuttia, että täyte hyytyy. Irrota varovasti esim. ruokalusikan avulla, lähtevät irti aika mukavasti pienellä avustuksella.

Pekoniluumut

kuivattuja luumuja
pekoniviipaleita
cocktailtikkuja

Leikkaa pekoniviipaleet ensin kahtia ja nämä vielä pitkittäin kahtia eli yhdestä viipaleesta saat kääreen neljään luumuun. Kääri sitten pekonit luumun ympärille ja paina cocktailtikku läpi. Nostele luumut uuninkestävään vuokaan/uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa +225 asteessa, kunnes pekoni näyttää kypsältä eli muutaman minuutin ajan.