Sulatejuuston voi jättää poiskin, ihan hyvää ilmankin, mutta liemi näyttää aika hailakalta ilman. Yksi lempparikeitoistani, nopea ja maukas ;)

256707.jpg

Kalakeitto pakastekalasta


8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 pussi keittojuureksia (200 g)
10 kpl maustepippureita
6 perunaa (kiinteä lajike)
400 pakasteseitä
½ pakettia Koskenlaskija voimakas -sulatejuustoa (125 g)
tilliä

Ota pakastesei sulamaan ainakin ½ tuntia ennen käyttöä, että saat leikattua sen paloiksi. Kuori perunat, paloittele. Lisää kiehuvaan veteen pippurit, liemikuutio, keittojuurekset ja perunalohkot. Keitä, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Paloittele seiti ja sulatejuusto, lisää kattilaan, anna hautua hiljaisella lämmöllä, kunnes kala on kypsää (muutama minuutti). Sekoita varovasti, että sulatejuusto sulaa kunnolla, tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa tillisilpun ja ruisleivän kanssa.