Jos haluat lohipalojen säilyvän paremmin ehjänä, ruskista ne ensin, siirrä lautaselle odottamaan, kypsennä wokkivihannekset pannulla, lisää riisi ja kala vasta sitten. Lisäksi maistuvat etikkasäilykkeet, esim. punajuuri oli yllättävän hyvä "seuralainen". Jääkaappiin oli jäänyt noin kourallisen verran sinimailasen ituja, kippasin nekin joukkoon, että tulee käytettyä ;)

250890.jpg

Lohi-kasviswokki

300 g marinoituja lohisuikaleita (käytin hunajamarinoituja)
1 pussi itämaisia wokkivihanneksia (450 g Rainbow)
3 dl keitettyä riisiä
2 valkosipulinkynttä
(kourallinen sinimailasen ituja)
suolaa
chilijauhetta
tilkka ruokaöljyä

Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja ruskista lohisuikaleet, lisää vihannekset ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Paista varovasti käännellen muutama minuutti. Lisää mausteet ja keitetty riisi, kuumenna. (Lisää lopuksi sinimailasen idut.) Tarkista maku ja ripottele päälle persiljasilppua.