keskiviikko, 22. marraskuu 2006
Tulinen nakki-perunakeitto
Tulinen nakki-perunakeitto
6 perunaa (kiinteä lajike)
10 nakkia
1 pussi keittojuureksia (200 g)
1 pussi pakastepapuja (200 g)
1,2 litraa vettä
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 liemikuutiota (liha ja kasvis)
mietoja jalapenoja maun mukaan (itse käytin ½ dl:n verran pilkottuna)
Kuori perunat ja lohko, pilko nakit. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet, keittojuurekset ja perunalohkot. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jos haluat, ruskista nakinpalaset pannulla, mutta voit lisätä ne ilman ruskistustakin. Hienonna jalapenot, lisää ne kattilaan, lisää myös nakinpalaset ja pakastepavut, keitä muutama minuutti, tarkista maku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.