lauantai, 23. joulukuu 2006
Keikauskakku
Keikauskakku
Vuoan pohjalle:
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
iso tölkki ananasrenkaita (567/345 g)
1 prk cocktailkirsikoita (160/80 g)
Taikina:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja
Laita uuni lämpiämään +175 asteeseen. Valuta ananasviipaleet ja kirsikat liemistään ja kuivaa ne talouspaperiin. Mittaa tasapohjaisen vuoan pohjalle (halk. noin 22 cm) rasva ja fariinisokeri ja kuumenna niitä uunissa noin 3 minuuttia eli että rasva ja sokeri sulavat, ota pois uunista, tasoita seos pohjalle kääntelemällä vuokaa varovasti puolelta toiselle. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja kirsikoita ananaskiekkojen keskelle ja väleihin.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita muut kuivat aineet ja lisää vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina hedelmien päälle vuokaan ja paista +175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen, jotta hedelmät irtoavat pohjasta. Voit halutessasi koristella mantelirouheella. Kakku on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.