Älkää ihmetelkö kuvaa, unohtui kaiken hössötyksen keskellä ostaa säilöttyjä kirsikoita ja ananasrenkaita, että olisi tullut "oikeanlainen" kakku. Onneksi kaapissa oli sentään yksi pikkupurkki ananasrenkaita ja kakuntäyte-sekoitusta, että ei tarvinnut sitä varten kauppaan lähteä. Tämä kakku kuuluu ehdottomasti omaan kahvipöytääni jouluna, nyt vähän eri näköisenä ;) Laitan ohjeeseen alkuperäisen version, itse käytin 4 ananasrengasta eli pikkupurkin ja 100 g kakuntäytettä, renkaat puolitettuina reunoilla ja kakuntäytettä ripottelin keskelle ja väleihin.

311308.jpg

Keikauskakku

Vuoan pohjalle:
50 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
iso tölkki ananasrenkaita (567/345 g)
1 prk cocktailkirsikoita (160/80 g)

Taikina:
150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 1/4 dl vehnäjauhoja

Laita uuni lämpiämään +175 asteeseen. Valuta ananasviipaleet ja kirsikat liemistään ja kuivaa ne talouspaperiin. Mittaa tasapohjaisen vuoan pohjalle (halk. noin 22 cm) rasva ja fariinisokeri ja kuumenna niitä uunissa noin 3 minuuttia eli että rasva ja sokeri sulavat, ota pois uunista, tasoita seos pohjalle kääntelemällä vuokaa varovasti puolelta toiselle. Asettele ananasrenkaat vuoan pohjalle ja kirsikoita ananaskiekkojen keskelle ja väleihin.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita muut kuivat aineet ja lisää vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina hedelmien päälle vuokaan ja paista +175 asteessa noin 35 minuuttia. Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen, jotta hedelmät irtoavat pohjasta. Voit halutessasi koristella mantelirouheella. Kakku on parhaimmillaan hyvin jäähtyneenä.