Vierailin Riikan blogissa ja hän oli tehnyt chili con carnea ja sieltä sainkin idean tehdä, tässä ohje, jonka mukaan itse teen. Chili con carnen kanssa maistuu riisi, keitetyt perunat, maissilastut tai tortillat, vaihtoehtoja löytyy! Lisäksi tietysti salaattia, tässä kiinankaali-ananassalaattia, tomaattia ja tuoretta basilikaa. Riisinä jasmiiniriisiä.

352726.jpg

Chili con carne

400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 pieni purkki tomaattipyrettä
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki papuja tomaatti- tai chilikastikkeessa
kuivattua chiliä tai chilimaustetta (esim. Santa Marian Chili Explosion)
pippuria
suolaa
tilkka ruokaöljyä

Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna sipuli ja kuullota silppua hetki öljytilkassa paistinpannulla tai teflonkattilassa. Lisää jauheliha ja anna ruskistua. Lisää murskatut valkosipulinkynnet ja tomaattipyre, kääntele hetkisen. Ellei sinulla ole teflonkattilaa, kaada tässä vaiheessa jauhelihaseos tavalliseen kattilaan. Kaada joukkoon tomaattimurska ja pavut, lisää mausteita. Sekoita hyvin ja anna hautua puolisen tuntia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoa esim. riisin kanssa.