Valmistui nopsaan, kun käytin pakastevihanneksia, niitä oli tosiaan noin 700 grammaa! Syötävää riittikin useammalle kerralle =) Lisäksi kesäistä salaattia. Ehkä pikkaisen näyttää maksalaatikolta, kun ohrasuurimot ja jauheliha ovat ruskeita, mutta älkää antako ulkonäön haitata ;)

363284.jpg

Jauheliha-ohra -risotto

400 jauhelihaa (nauta 10 %)
2 dl ohrasuurimoita (rikottu, esikypsennetty)
n. 7 dl vettä
2 sipulia
1 lihaliemikuutio
n. 700 pakastevihanneksia (käytin porkkana, herne, kukkakaali, vihreä papu, maissi)
currya, aromisuolaa, chiliä (ja suolaa)

Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla, valuta enin rasva pois. Lisää hienonnettu sipuli ja ohrasuurimot, kääntele hetken, lisää vesi ja lihaliemikuutio sekä mausteita. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää pakastevihannekset ja tarvittaessa tilkka vettä, anna hautua 5 minuuttia (laske aika siitä, kun pata kiehuu jälleen). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Lisäksi salaattia.