Lehdistä bongatuissa ohjeissa on se huono puoli, että jos ohjeessa on painovirhe, sen tietäisi vasta seuraavassa numerossa. Eli kun selailee lehtiä summamutikassa ja jotakin kivaa kokeiltavaa löytyy, täytyy vaan luottaa maalaisjärkeen.

Alkuperäisessä ohjeessa oli vain 2 kananmunaa ja en kyllä saanut paistettua mitenkään isoja ohukaisia, menivät ihan mössöksi, kun yritin kääntää. Lisäsin sitten yhden kananmunan, kun jäljellä oli noin puolet taikinasta ja sitten onnistui. Paistoin pieniä, kun isot eivät onnistuneet, mutta tuntui, ettei taikina lopu koskaan (nestettä on 8 dl!) ja lisäsin siis yhden kananmunan ja sitten sain aikaiseksi melko nättejä isoja ohukaisia. Kannattaa paistaa aika kuumalla lämmöllä ja tehdä mahdollisimman ohuita, niin onnistuvat. Mutta makunsa puolesta oli vaivan arvoista! Nämä ohukaiset maistuvat hillon tai jonkun suolaisen lisäkkeen kanssa.

Kiva juttu oli, että tuo 1½ dl perunasosejauhetta on kutakuinkin 1 täysi pussillinen sitä jauhetta, ettei jää pientä määrää hukkaan. Käytin Felixin jauhetta.

349407.jpg

Perunaohukaiset

4 kananmunaa
8 dl vettä
1½ dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
rasvaa paistamiseen

Riko kananmunat kulhoon ja lisää noin puolet vedestä, sekoita hyvin, lisää jauhot ja perunasosejauhe sekä suola, sekoita voimakkaasti, ettei jää paakkuja, lisää loppu vesi samalla sekoittaen. Anna turvota jonkin aikaa. Paista pieniä tai isoja ohukaisia. Tarjoa hillon tai suolaisen lisäkkeen kanssa.