Vihdoinkin sain tehtyä sellaisen pizzapohjan, johon olen suurin piirtein tyytyväinen: ohut, pehmeä ja reunoilta rapea, ei kohottamista eikä turhaa vaivaamista. Taikina jää siis melko löysäksi, en mitannut vehnäjauhojen määrää, laitoin vaan näppituntumalla, että sain "levittyvän" taikinan. Siis ihan vaan lusikan kuperalla puolella levitin leivinpaperin päälle - ei kohottamista eikä kaulimista =) Laitoin pohjataikinaan vielä kauralesettäkin. Pastakastikkeen joukkoon laitoin ripauksen sokeria pyöristämään kastikkeen kirpeyttä. Tein kerralla 2 pizzaa, toinen jauheliha-herkkusieni, toinen tonnikala-paprika-jalapeno. Jos huomenna ei olisi työpäivä, olisin takuulla laittanut rutkasti enemmän valkosipulia =D

405552.jpg

Pehmeäpohjainen pizza

Pohja:  (vajaan uunipellin kokoinen)
2 dl vettä
4 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
n. 1 dl kauralesettä
2 tl leivinjauhetta
vehnäjauhoja

Mittaa vesi, öljy, suola ja kauralese kulhoon, sekoita. Lisää vehnäjauhoja ja leivinjauhe, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista ja levittyvää. Levitä lusikan kuperan puolen avulla leivinpaperin päälle uunipellille (ei riitä ihan koko uunipellin kokoiseksi). Levitä täytteet ja paista +225 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte 1:
200 g jauhelihaa ruskistettuna (nauta 10 %)
valmista pastakastiketta
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria (ja suolaa)
oreganoa
juustoraastetta
pieni purkki herkkusieniviipaleita

Sekoita ruskistetun jauhelihan joukkoon niin paljon pastakastiketta, että seos on helposti levittyvää. Lisää murskattu valkosipulinkynsi (tai enemmän) ja ripaus sokeria (ja suolaa). Levitä pohjan päälle, sitten juustoraastetta, oreganoa ja lopuksi valutetut herkkusieniviipaleet.

Täyte 2:
valmista pastakastiketta
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
oreganoa
juustoraastetta
1 prk tonnikalaa vedessä
suikaloitua paprikaa etikkaliemessä
viipaloitua mietoa jalapenoa

Sekoita pastakastikkeen joukkoon murskattu valkosipulinkynsi (tai enemmän) ja ripaus sokeria. Levitä kastike pohjan päälle, sitten valutettu tonnikala, juustoraastetta, oreganoa ja lopuksi paprikasuikaleita ja jalapenoviipaleita.