Chilillä maustettua keittoa talvi-iltaa lämmittämään, päällä on mung-pavun ituja. Kesäkurpitsa ei juurikaan makua tähän anna, mutta "siivosin" jääkaappia ja tällaisia aineksia löytyi.

371843.jpg

Porkkana-kesäkurpitsa -sosekeitto

n. 800 g porkkanoita
1 pieni kesäkurpitsa
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
(suolaa)
chilimaustetta (esim. Santa Marian Chili Explosion)
½ pakettia Koskenlaskija voimakas -juustoa (125 g)

Kuori porkkanat, pilko kesäkurpitsa ja porkkanat ja keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä kypsiksi, lisää sulatejuusto, sekoittele, että juusto sulaa. Soseuta esim. sauvasekoittimella, lisää chiliä maun mukaan ja tarvittaessa suolaa. Kuumenna ennen tarjoilua.