Tämäkin ohje on Valion keittokirjasta Antoisaa arkea, jonka sain postissa juuri viikko sitten. Kyllä kannatti syödä 10 purkkia raejuustoa, niin paljon mielenkiintoisia ohjeita löytyy =D Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut sipulia. Sipuli jää tässä pikkaisen raa'aksi, mutta se antaa kivasti lisämakua kastikkeelle ja sopii miedon kalan lisäksi tosi hyvin. Lisäksi haudutettua pakasteseitä, pussijauheesta perunamuusia ja appelsiinia + mustapippuria, salaattia.

467876.jpg

Sipulinen pinaattikastike

1 rkl voita
1 pussi pakastepinaattia (150 g)
2½ rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa (7 %)
1½ dl vettä
1 sipuli pilkottuna
3/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita pinaatti kattilassa sulatettuun voihin. Lisää jauhot, sekoita. Lisää ruokakerma ja vesi sekä sipulisilppu ja kuumenna kastike koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia, mausta.

Haudutettua pakasteseitä

400 g pakasteseitä paloiteltuna suupaloiksi (sulata pakkauksen ohjeen mukaan)
vettä
suolaa

Kaada isolle paistinpannun pohjalle vettä, noin ½ cm syvyydeltä. Kuumenna vesi ja laita kalapalat veteen, anna hautua kypsäksi, muutaman minuutin ajan. Nosta vedestä ja mausta suolalla.