Muuntelin hieman Valion ohjetta Chilinen linssikeitto sen mukaan, mitä kaapista löytyi.

465880.jpg

Viherpippurinen linssi-porkkanakeitto

1 sipuli
1 rkl voita
3 dl appelsiinituoremehua
10 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl punaisia linssejä
3 keskikokoista porkkanaa
½ pkt Koskenlaskija viherpippuri -juustoa
½-1 tl viherpippureita murskattuna

Kuullota sipuli voissa kattilassa, lisää mehu, vesi, liemikuutio ja viherpippurit. Kuori ja pilko porkkanat, huuhdo linssit juoksevalla, kylmällä vedellä, valuta. Lisää porkkanapalat ja linssit kattilaan, keitä noin puoli tuntia. Lisää paloiteltu sulatejuusto ja sekoittele, että juusto sulaa. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Kuumenna ja tarkista maku.