Lupasin kertoilla, mihin käytin loput tomaattimurskasta, jota jäi lihapullista. Kun uuni oli kerran kuumana, niin leivoinpa sitten teeleipää, jossa maidon tilalla käytin sen tomaattimurskan lopun. Lopputulos oli jännän voimakkaan makuinen pikaleipä.

544062.jpg

Tomaattinen teeleipä

2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl sokeria
½ tl suolaa
2 dl hienoksi soseutettua tomaattimurskaa (chilillä maustettua)
50 g sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää tomaattisose ja sulatettu, jäähdytetty rasva tai käytä pullomargariinia. Sekoita nopeasti esim. isolla lusikalla tasaiseksi, älä vaivaa. Muotoile taikinasta pellille leivinpaperin päälle 2 matalaa leipää. Leikkaa leivät neljään lohkoon veitsellä tai taikinapyörällä. Pistele haarukalla muutamia reikiä. Paista +225 asteessa 15 minuuttia.