Aikomuksenani oli tehdä hedelmillä koristeltu täytekakku, mutta sitten innostuinkin tekemään hedelmistä vielä omansa piiraan, joten en viitsinyt laittaa samoja päällysteitä täytekakkuun ja siksi koristeet jäivät vähän vajaaksi. Onneksi sentään karkkipussin pohjalla oli muutama karkki jäänyt vielä kakun päällekin =) Pohjana siis ihan tavallinen 4 munan kakkupohja, vehnäjauhot on vaihdettu gluteenittomaan jauhoon.

571010.jpg

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa (Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa +225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinliinalle ja anna jäähtyä. Leikkaa 4 osaan ja täytä.

Kostukseen käytin laimennettua FunLight persikka-passionia. Väleissä on mansikka-vadelmahilloa ja vaahdotettua Flora vispiä, päällä Flora vispiä ja hedelmäkarkkeja. Flora vispiä kului 2 purkkia (5 dl).

Edit. Huom! Gluteenittomista jauhoista tehtyä täytekakkua pitää kostuttaa varovaisesti. Eli jos vehnäjauhoista tehtyyn kakkuun annetaan ohjeeksi ½ dl nestettä/kananmuna, niin tähän riittää puolet tästä määrästä. Jos kostuttaa liikaa, kakku ei todellakaan pysy kasassa...