maanantai, 7. toukokuu 2007
Gluteeniton täytekakku
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa (Sunnuntai)
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunissa +225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa puhtaalle leivinliinalle ja anna jäähtyä. Leikkaa 4 osaan ja täytä.
Kostukseen käytin laimennettua FunLight persikka-passionia. Väleissä on mansikka-vadelmahilloa ja vaahdotettua Flora vispiä, päällä Flora vispiä ja hedelmäkarkkeja. Flora vispiä kului 2 purkkia (5 dl).
Edit. Huom! Gluteenittomista jauhoista tehtyä täytekakkua pitää kostuttaa varovaisesti. Eli jos vehnäjauhoista tehtyyn kakkuun annetaan ohjeeksi ½ dl nestettä/kananmuna, niin tähän riittää puolet tästä määrästä. Jos kostuttaa liikaa, kakku ei todellakaan pysy kasassa...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.