Tämäkin on gluteeniton leivonnainen. Piiraspohjan jauhotukseen käytin hasselpähkinärouhetta ja hieman kookoshiutaleita, pähkinä antoi kivaa lisämakua maistumatta liikaa pähkinäiseltä. Lisäksi tähän tietysti sopisi kermavaahto tai "vähärasvaisempi" vaahto (Flora vispi tms.), mutta kun tarjolla oli täytekakkuakin, niin jätin sitten tästä pois =)

571003.jpg

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoa (Sunnuntai)
75 g sulaa margariinia (käytin pullomargariinia)

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää vaahtoon sula margariini, sekoita ja lisää sitten jauhoseos siivilän läpi ja sekoita. Kaada jauhotettuun torttuvuokaan (sellaiseen, josta muodostuu syvennys, kun sen kääntää ylösalaisin) ja paista uunissa +175 asteessa 15-20 minuuttia. Kumoa vadille ja anna jäähtyä. Huom! Muista käyttää vuoan jauhotukseen gluteenitonta tuotetta, esim. gluteeniton korppujauho, pähkinärouhe, kookoshiutaleet... hätätilassa gluteenittomia jauhoja, ellei ole muuta.

Kostutin jäähtynyttä pohjaa hieman ananastölkin liemellä (jota jäi kun laitoin pizzoihin ananasta) ja tästä tuli sitten vähän ananaksen makua.

Päällä on tölkkipersikkaa, tummia viinirypäleitä, muutama mansikka, vadelma ja punaherukka. Kiilteen tein hyytelösokeripaketin ohjeen mukaan.