Selailin Pirkan parhaat ruokaohjeet (Ruokaa vuoden jokaiselle päivälle) -kirjaa ja silmiin osui tällainen ohje, että basilikaa käytettiin makeaan kakkuun. No sitähän piti heti kokeilla, kun sattui olemaan sopivasti kaikkia aineksia! Pidän puolukasta, basilikasta ja rahkasta, enpä olisi niitä kuvitellut samassa makeassa kakussa syöväni ennen tätä ohjetta. Minulta oli korppujauhot loppu, joten jauhotin vuoan ruisleseellä ja tosin hyvin pieni rukiin häivähdys sopiikin puolukan kanssa. Basilikanipussa ei ollut enää kovin nättejä lehtiä jäljellä, siksi päällä on sitruunamelissanlehtiä =)

611308.jpg

Puolukka-basilika -kakku

Pohja:
1 dl rypsiöljyä
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
200 g puolukoita (säästä osa koristeluun)

Kuorrutus:
1 prk rahkaa (250 g)
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl limetinmehua

Koristeeksi:
puolukoita, basilikanlehtiä, limettiviipaleita tms.

Laita uuni lämpenemään +175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halk. n. 24 cm). Sekoita öljy ja sokeri sähkövatkaimella ja vatkaa seokseen kananmunat yksitellen. Lisää hienonnettu basilika ja jauho-leivinjauhe -seos. Säästä osa puolukoista koristeluun (noin ½ dl), kääntele loput puolukat taikinaan kohmeisina. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä hieman ja irrota vuoasta, siirrä tarjoiluvadille.

Siivilöi tomusokeri rahkan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta vanilliinisokerilla ja limetinmehulla. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin. Koristele ja tarjoa kahvin kanssa.