Tämän padan keittoaika riippuu ihan siitä, miten pitkä on riisien kypsymisaika eli täysjyväriisillä menee reilut puoli tuntia. Itse käytin villiriisisekoitusta, jonka keittoaika oli noin parikymmentä minuuttia ja ruoka oli pöydässä mukavan nopeasti =) Käytin maustettua tomaattimurskaa, niin ei muita mausteita suolan ja pippurin lisäksi tarvitsekaan.

627805.jpg

Tonnikala-linssi -risotto

2 dl punaisia linssejä
1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 dl (villi)riisiä raakana
n. 250 g kesäkurpitsaa
1 prk tonnikalaa vedessä (185/140 g)
200 g pakasteherneitä
suolaa
pippuria

Huuhtele linssit kylmän, juoksevan veden alla. Lisää kattilaan linssit, tomaattimurska, vesi ja riisi. Anna hautua kannen alla, kunnes riisi on juuri ja juuri kypsää. Tarkkaile hieman nesteen määrää ja lisää tarvittaessa tilkka vettä keittämisen aikana. Lisää valutettu tonnikala ja pakasteherneet. Kun herneet ovat kuumentuneet, lisää vielä kuutioitu kesäkurpitsa, mausta pippurilla ja ripauksella suolaa, kuumenna.