Minun oli ihan pakko kipittää kirjastoon lainaamaan Anna-Leena Härkösen kirja Sopan syvin olemus, kun Anja mainitsi siitä vähän aikaa sitten... Pidän itsekin Härkösen kirjoista ja olen tämänkin kirjan lukenut silloin kun se ilmestyi, mutta en omista sellaista itse, joten ohjeet ovat jääneet unohduksiin. Juhannuksen aikaan kirjaa selailin ja muistinkin heti nämä helpot tonnikalapihvit. Keitettyjä perunoita jäi muutama kappale ja niille piti keksiä jotain käyttöä, niin salaatti sai sitten nopeaa lisuketta pihveistä. Eli tonnikalapihvien ohje on kirjan antimia ja salaatti muodostui taasen oman jääkaapin sisällön perusteella.

688330.jpg

Feta-peruna -salaatti

5 keitettyä uutta perunaa
200 g fetajuustoa (3 %), maustettu basilikalla ja oreganolla
1 kevätsipulin varsi
muutama musta oliivi
n. 1 rkl oliiviöljyä (maustettu basilikalla)
roseepippureita

Kuutioi jäähtyneet perunat noin fetajuustokuutioiden kokoisiksi paloiksi, suikaloi kevätsipuli ja oliivit. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa, lorauta tilkka oliiviöljyä joukkoon ja sekoita vielä hieman, ripottele roseepippureita päälle juuri ennen tarjoamista. Jälleen kerran, jos on aikaa, anna salaatin olla hetkisen aikaa jääkaapissa =)

Tonnikalapihvit  4 kpl

1 purkki tonnikalaa vedessä (kirjassa käytettiin öljyyn säilöttyä)
1 kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä tai voita

Valuta tonnikala ja sekoita muut ainekset joukkoon. Jaa taikina 4 osaan ja nostele kuumennetulle paistinpannulle, tasoita lusikalla. Paista kauniin kullanruskeiksi. Mikäli pidät sitruunasta tai limestä, purista valmiin pihvin päälle hieman mehua.