Vanhuus ei kulkaa tule yksin... nimittäin olin jokin aika sitten tulostanut Finfoodin sivulta ohjeen Haudutettua kookoskaalia ja katkarapuja ja töiden jälkeen kiireellä poikkesin kauppaan ja yhtäkkiä sain ajatuksen tehdä tätä ruokaa - olin siis aivan muuta suunnitellut ja mielessä sen mukaan jonkinnäköinen "lista" aineksista. No, ei siinä mitään, aloin lappaamaan ostoksia koriin ja muistelemaan, mitä kotona olisi jo valmiina. Kotona sitten aloin tutkimaan ohjetta ja ihmettelin ja ihmettelin, että missä se kukkakaali tässä ohjeessa on. Luulin jo nälän sumentavan näkökykyä... no eihän siellä kukkakaalia luekaan, vaan valkokaalia! Kun ei sitten ollut sitä valkokaalia, niin tuli tällainen viritys ja lisäsin vielä porkkanaa, tuoreita herneitä, mausteita ja paketin nuudeleita (85 g) joukkoon, että poiketaan sitten kunnolla alkuperäisestä, kun kerran aletaan =D Lientä ei juurikaan tässä ole, kun siis lisäsin noita nuudeleita, eli lisää vettä ja kookosmaitoa, jos haluat enemmän lientä =)

787353.jpg

Kookoksenmakuinen kasvis-katkarapukeitto

1 pieni kukkakaali
1 sipuli
3 porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
2 dl kookosmaitoa (17 %)
2 dl vettä
1½ rkl thaimaalaista kalakastiketta (tai soijakastiketta)
Santa Marian Seafood & Fish -maustetta
n. 2 tl sitruunanmehua (lorautin pullosta)
180 g pakastekatkarapuja
85 g nuudeleita (ei maustepussia)
tuoreita herneitä

Irrottele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, viipaloi sipuli ja kuutioi porkkana. Laita kattilaan kukkakaali, sipuli, porkkana, murskattu valkosipulinkynsi, kookosmaito, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla muutaman minuutin ajan, että kasvikset pehmenevät. Sillä välin muserra nuudeleita hieman pienemmäksi, laita kulhoon kuuman veden kanssa (jätä maustepussi pois) ja anna pehmetä kannen alla. Lisää pehmenneet nuudelit ja katkaravut, kuumenna ja tarkista maku. Älä keitä pitkään, etteivät katkaravut sitkisty. Ripottele lautaselle keiton joukkoon tuoreita herneitä.