Kukkakaali, purjo ja pekoni - loistava yhdistelmä, lisäksi tuoretta leipää, jonka tein samalla tapaa kuin sipulileipä.

836381.jpg

Kukkakaalipannu

1 iso kukkakaali (n. 700 g)
1 paketti Amerikan pekonia (170 g)
1 iso purjo (sipuliosa ja varsi)
(suolaa)

Halkaise purjo, huuhtele ja ravista kuivaksi, suikaloi. Suikaloi pekoni, helpoiten se käy esim. keittiösaksilla. Irrottele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi, huuhtele ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi, valuta. Samalla ruskista pekoni ja purjo isolla paistinpannulla, pidä lämpimänä sen aikaa, kun kukkakaali kypsyy. Lisää kukkakaali ja sekoita varovasti, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa esim. tuoreen leivän kanssa.

Leipä

5 dl vettä
1 paketti tuorehiivaa
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
4 rkl ruokaöljyä
1 dl vehnälesettä
1 dl pellavansiemeniä
2 dl ruisrouhetta
hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää sokeri, suola ja öljy. Lisää leseet, pellavansiemenet ja ruisrouhe, sekoita. Alusta joukkoon niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. Vaivaa ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä, jaa taikina kuuteen osaan, muotoile pitkulaisiksi tangoiksi, pituus noin 30 cm. Nosta leivinpaperin päälle pellille (3 kpl yhdelle pellille) ja anna kohota liinan alla jälleen puolisen tuntia. Paista +200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Leipä on kypsä, kun pohjaan kopauttaessa kuuluu kumea ääni.