Meillä ei kovin usein jää salaattia tähteeksi iltaruualta, joten työhön ottamani "salaatit" lämpimän ruuan lisäksi ovat olleet paljon tyyliin tomaatti ja pala tuorekurkkua. Hyviähän ne kesällä ovat, mutta talvella ulkomaiset eivät niinkään maistu, joten jotain muuta yhtä nopsasti mukaan otettavaa piti kehitellä. Niinpä olenkin alkanut laittamaan porkkanaraastetta annospusseissa pakastimeen ja sieltä on helppo napata pussi mukaan. Vaihdellen sitten laitan joukkoon raejuustoa, ananasta tölkistä, persiljaa, muita raasteita jne. tai ihan sellaisenaan. Kuorin kerralla ainakin kilon pussillisen porkkanoita ja surautan koneella karkeaksi raasteeksi.

798528.jpg

Laita pakastuspussi isoon mukiin, niin pussia on helpompi täyttää ja jos oikein haluaa "hienostella", niin saa jokaiseen pussiin suunnilleen saman määränkin ;)