Tämän tosi täyttävän jälkiruuan seuraksi sopii mainiosti kirpsakka hillo ja/tai marjat. Söimme Pirkan ohjeella tehdyn raparperihillon ja tuoreiden karviaisten kera. Sekoitin jäähtyneeseen riisihiutalepuuroon purkin vaahdotettua Flora vanillaa. Varoitus: Tästä tulee todella valtaisa satsi ;) Tarkoitus oli syödä riisihiutalepuuroa, mutta sitten huomasinkin, että vanillan päivämäärä on menossa umpeen, joten sekin löysi tiensä tänne joukkoon. Tietysti puuron voi tehdä puuroriisistäkin, jos haluaa ihan samanlaisen koostumuksen kuin kaupan riisifrutissa, mutta hiutaleilla tehtynä säästää taas aikaa =D

812712.jpg

Riisihiutalepuuro

1 litra maitoa
2½ dl riisihiutaleita (käytin Raision Nalle-hiutaleita)
½-1 tl suolaa

Lisäksi:
1 prk Flora vanillaa

Kuumenna maito kiehuvaksi (paksupohjaisessa kattilassa tai teflonkattilassa). Sekoita joukkoon hiutaleet, keitä 3 minuuttia välillä sekoittaen ja hauduta kannen alla 2 minuuttia. Mausta suolalla. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Sekoita täysin kylmän puuron joukkoon kevyesti vaahdotettu Flora vanilla ja tarjoa kirpsakan hillon kanssa.

Pirkan ohje raparperihillolle:

300 g raparperipaloja (n. 7 dl)
2 dl vettä
3/4 tl kanelia
1 dl hillosokeria

Keitä raparperipaloja, vettä ja kanelia miedolla lämmöllä, kunnes raparperit pehmenevät. Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Jäähdytä.