Mikäs sen herkullisempaa kuin paahtoleipä (sokerittoman) appelsiinimarmeladin kera ja etenkin, jos leipä on vielä itsetehtyä! Ohje on kirjasta "Leivo itse hyvää leipää", jossa jauhoina käytettiin vehnäjauhoja, itse vaihdoin jauhot kuidukkaammiksi hiivaleipäjauhoiksi. Tuo toinen leipäviipale näyttää hieman kärtsänneen, se tapahtui kyllä leivänpaahtimessa eikä uunissa =D

806890.jpg

Vaaleat paahtoleivät   2 kpl

1 pala tuorehiivaa (50 g)
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 tl suolaa
n. 15 dl hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja maitorahka, sekoita hyvin. Alusta taikinaan lähes kaikki jauhot niin, että saat kimmoisan taikinan. Kohota leivinliinan alla puoli tuntia. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa kahtia. Vaivaa ilmakuplat pois ja muotoile pitkänomaisiksi limpuiksi, nosta kahteen voideltuun leipävuokaan, joiden vetoisuus on n. 1½ litraa. Kohota 30 minuuttia ja paista uunin alaosassa +200 asteessa noin 30 min. Anna leipien jäähtyä hetken aikaa vuoissaan ja kumoa sitten ristikolle jäähtymään.