sunnuntai, 9. syyskuu 2007
Sämpyläruutuja evääksi
Sämpyläruudut
5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
Voiteluun kananmunaa
Päälle seesaminsiemeniä
Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42 astetta) kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy, pellavansiemenet ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Anna taikinalevyn kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista +225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.