Tämä Elovena-kaurahiutalepaketin takaa löytyvä ohje on siitä mukava, että suurin piirtein tunnissa saa valmiita sämpylöitä, nostatus puolisen tuntia, paisto 15-20 minuuttia ja taikinan sekoitus ja ainesten mittaaminen sitten riippuu ihan omasta itsestä ;) Eli kohotuksia on vaan kerran ja taikinaa ei tarvitse sen ihmeemmin vaivata, ainekset vaan sekaisin ja pellille kohoamaan =) Tällä kertaa sekoitin joukkoon vielä pellavasiemeniä ja vehnäjauhot vaihdoin hiivaleipäjauhoihin. Näitten ruutujen teossa noudatin ihan paketin ohjetta "orjallisesti". Aikaisemmin tein taikinapyörällä viillot ennen paistamista, nyt jätän sen pois ja leikkaan sahalaitaisella veitsellä vasta sitten paistetusta leivästä sopivia palasia.

889014.jpg

Sämpyläruudut

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl ruokaöljyä
6 dl hiivaleipäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä

Voiteluun kananmunaa
Päälle seesaminsiemeniä

Sekoita reilusti lämpimään veteen (+42 astetta) kaurahiutaleet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy, pellavansiemenet ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle. Ripottele taikinan päälle vähän jauhoja ja taputtele taikina tasaiseksi levyksi (n. 30 x 35 cm). Anna taikinalevyn kohota noin 30 minuuttia liinalla peitettynä. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista +225 asteessa uunin keskitasossa 15-20 minuuttia.