Haudutusaika on melko pitkä, 2 tuntia, mutta silloin kun on aikaa, kannattaa laittaa isompi määrä hautumaan uuniin ja vaikka pakastaa sopivissa erissä. Ja joulun allahan tuntuu uuni olevan "aina" varattu, niin ainakin itse teen karjalanpaistin hyvissä ajoin pakastimeen varsinaisten joululeipomisien alta pois. Tämä ei vielä ollut siihen tarkoitukseen, mutta pian senkin aika on - 2 kuukautta ja lähellä ollaan =)

1001891.jpg

Ihan lihapaketin mukaan tehtyä, 700 g karjalanpaistilihoja, reilusti porkkanaa ja sipulia, muutama laakerinlehti ja maustepippuri, ripaus suolaa, vettä niin että lihat peittyvät. Haudutus 2 tuntia +150 asteessa kannellisessa uunivuoassa. Lisäksi meillä oli keitettyjä perunoita ja puolukkasurvosta.