Kotivinkissä 14/2007 oli mielenkiintoinen ohje, hieman erilaiset ohukaiset, joka houkutteli kokeilemaan. Ja juuri kun pääsin mainitsemasta tuossa äskettäin, että meillä ei juuri jälkkäreitä harrasteta =D No, ehkä seuraavaan kertaan taas meneekin sitten aikaa... Lehden ohje kehoittaa syömään omenahillokkeen kanssa. Sellaista en nyt joutanut tekemään, joten meillä lisäksi oli tuoreita hedelmiä. Itse tein alla olevasta puolikkaan taikinan ja sain 25 ohukaista. Maistuivat vienosti appelsiinille, varmaan voisi olla kuoriraastetta vähän enemmänkin. Ja nämähän ovat gluteenittomia, kun jauhoina on maissitärkkelysjauhoja. Jäin miettimään miltähän sitruunaiset maistuisivat =P

972928.jpg

Rahka-appelsiiniohukaiset   4-6 annosta

500 g maitorahkaa
2 dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua appelsiininkuorta
1 appelsiinin mehu
6 kananmunaa

Paistamiseen rasvaa

Pese harjaten appelsiini kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, huuhtele hyvin. Purista appelsiinista mehu ja raasta kuori. Sekoita maitorahkan joukkoon maissitärkkelys, sokeri, vaniljasokeri, appelsiininkuori ja -mehu, sekoita hyvin. Vatkaa kananmunat joukkoon. Paista ohukaispannulla pieniä lettuja miedolla lämmöllä (1-6 asteikolla paistoin 3:lla).