Löysin tämän ohjeen Kissakalan blogista. Pohja on siis muusijauheesta valmistettua muusia ja kananmunaa eli sopii keliaakikoillekin. Kissakala vinkkasi, että täyte kannattaa tehdä tahnan muotoon, niin pysyy paremmin rullan sisällä. Notkistin sitten tuorejuuston lusikalla sekoittamalla ja lisäsin paprikakuutiot ja kinkkusuikaleet tuorejuuston joukkoon. Tätäkin oli siis tarjolla synttäreillä.

1090423.jpg

Perunarulla    (gluteeniton)

Pohja:
100 g perunamuusijauhetta (= 1 pss Rainbow:n muusijauhetta)
5 dl kiehuvaa vettä

4 keltuaista
50 g juustoraastetta
4 valkuaista
mausteita maun mukaan (laitoin ripauksen chili-grillausmaustetta ja valkopippuria)

Täyte:
200 g Viola-tuorejuustoa, valkosipuli 13 %
1 punainen paprika
1 pss kinkkusuikaleita (n. 250 g)

Kuumenna vesi kiehuvaksi esim. vedenkeittimellä, kaada kulhoon ja sekoita muusijauhe siihen. Mausta ja anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistelet muut tarveaineet. Erottele valkuaiset keltuaisista (varo ettei tippaakaan keltuaista pääse valkuaisten joukkoon) ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita haaleaan muusiin keltuaiset ja juustoraaste, lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista +200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Valmistele sillä välin täyte. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Notkista tuorejuusto lusikalla sekoittamalla. Sekoita täyteainekset sekaisin. Laita leivinpaperiarkki pöydälle ja kumoa kypsä pohjalevy sen päälle. Anna jäähtyä haaleaksi. Levitä täyte päälle ja kääri tiiviiksi rullaksi niin kuin kääretorttu. Kääri leivinpaperi tiukasti ympärille ja nosta jääkaappiin joksikin aikaa. Vaikka pohja hieman voi repeillä rullatessa, niin ei se haittaa, sillä rulla tiivistyy jäähtyessään.