Vaikka perusmakaronilaatikko onkin kestosuosikki, niin kiva silti kokeilla jotain vähän erilaista. Tässä oli jauhelihan joukossa Crème Bonjour Hell -tuorejuustoa ja kidneypapuja chilikastikkeessa, maissi on sitten salaatin joukossa =) Ei kuitenkaan liian tulista, ovat enemmänkin mausteena ja muita mausteita suolan lisäksi en sitten lisännytkään. Perusohjeen olen bongannut Anjan blogista noin vuosi sitten ja siitä lähtien olen makaronilaatikot tehnyt tällä tavalla - ja entiseen en palaa, siis siihen, että keittäisin makaronit ensin =D

1072793.jpg

Texmex-tyylinen makaronilaatikko

5 dl tummaa sarvimakaronia raakana
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
2 sipulia silputtuna
1 valkosipulinkynsi (tai maun mukaan)
1 rasia Crème Bonjour Hell tomaatti ja chili -tuorejuustoa (200 g)
1 prk kidneypapuja chilikastikkeessa
2 tl suolaa
1 litra maitoa
3 kananmunaa

Ruskista jauheliha ja sipulisilppu + murskattu valkosipulinkynsi pannulla. Ota pannu pois liedeltä ja sekoittele joukkoon tuorejuusto ja pavut liemineen, mausta suolalla. Ripottele voidellun laakean uunivuoan pohjalle puolet makaroneista, kaada sen päälle jauhelihaseos ja ripottele loput makaronit päälle. Sekoita kananmunat ja maito, kaada päälle, sekoita pikkaisen. Paista uunissa +200 asteessa noin tunnin verran.