Tein risottoa lisäämällä vähän muita aineksia tähän Christinan blogista löytämääni maukkaaseen riisilisäkkeeseen, jota tein vähän aikaa sitten. Tämä oli tosi tulista meidänkin makuumme, vaikka pidämmekin "hyvin maustetusta" ruuasta =D Se Christinan ohjeessa oleva kookosmaito tai -kerma kyllä pyöristäisi kovasti tätä tulisuutta, mutta kun ei tällä kertaa ollut kaapissa. Miedompaa saa tietysti käyttämällä vaikka yrteillä maustettua tai ihan maustamatonta tomaattimurskaa. Ja sipuliakaan ei ollut, joten jos pidät sipulista, niin ruskista 1-2 hienonnettua sipulia broilerinsuikaleiden kanssa. Tumman riisin keittoaikahan on reilu puoli tuntia, joten ensin riisit kiehumaan ja siinä välissä ehtii hyvin pilkkoa ja ruskistaa.

1048469.jpg

Tulinen broileririsotto

3 dl tummaa riisiä (raakana)
4 dl vettä
1 prk chilillä maustettua tomaattimurskaa (370 g)
1 kanaliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
2 isoa porkkanaa
250 g pakastekukkakaalia
450 g marinoituja broilerinsuikaleita
tilkka ruokaöljyä
2 omenaa
(suolaa)

Laita kattilaan vesi, tomaattimurska ja kanaliemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja lisää riisit. Sillä välin kun riisi kypsyy, kuutioi porkkanat ja omenat, kuori valkosipulinkynnet. Sulata kukkakaali mikroaaltouunissa. Ruskista broilerinsuikaleet ja murskattu/hienonnettu valkosipuli tilkassa ruokaöljyä ja paistele kypsäksi. Kun riisit ovat juuri ja juuri kypsiä eli noin reilu 5 minuuttia keittoajasta jäljellä, lisää porkkana- ja omenakuutiot, keitä, kunnes ainekset ovat kypsiä. Lisää sulatetut kukkakaalit ja ruskistetut broilerinsuikaleet, kuumenna ja lisää tarvittaessa suolaa.