Joulun herkkujen jälkeen maistuu eväänä kyllä kevyt sosekeitto, enpä lisäillyt ruokakermaa tai sulatejuustoakaan. Proteiiniksi lisään kuumennettuun keittoon lautaselle muutaman ruokalusikallisen raejuustoa. Perusohje on sama kuin täälläkin, nyt keitosta löytyy jouluisia juureksia, kun niitä nyt sattui jääkaapista vielä löytymään. Mutta jos lantut ja porkkanat jo tökkivät, niin siitähän tämä on kiitollinen keitto, kun kasviksia voi vaihdella =)

1170115.jpg

Juuressosekeitto

800 g juureksia/kasviksia (käytin palsternakkaa, juuriselleriä, lanttua, porkkanaa ja perunaa)
1 valkosipulinkynsi (tai enemmän maun mukaan)
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus suolaa ja pippuria

Kuori ja pilko juurekset. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio ja kasvikset, keitä kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tms. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisäksi vaikka raejuustoa.