Jos joulun juustopöydästä on jäänyt jääkaapin ja ruokapöydän väliä seilaamaan epämääräinen joukko juustonpalasia, joista ei tahdo enää kulua kuin murusia kerralla, niin ne voi upottaa vaikka perunavuokaan. Käytin noin puolikkaan Pikkusisko-juuston ja pari desiä raastettua juustoa. Uunista tuli kyllä ihanat valkosipulin tuoksut, mutta itse ruoka ei juurikaan paljoa valkosipulille maistunut. Eli jos haluaa kunnon valkosipulista vuokaa, lisää tuoretta valkosipulia joukkoon (tai sitä Pikkusisko-juustoa...). Suolan kanssa kannattaa olla varovainen riippuen juustojen suolaisuudesta.

1170118.jpg

Juustoinen peruna-sipulivuoka

1 kg peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
2½ dl ruokakermaa (7 %)
1½ dl kevytmaitoa (eli yhteensä 4 dl nestettä)
½ pkt Valion Pikkusisko-tuorejuustoa (tai enemmän)
juustoraastetta
n. 1 tl suolaa
pippuria

Kaada ruokakerma ja maito pieneen kattilaan, murustele Pikkusisko-juusto joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoitellen, että juusto sulaa. Lisää pikkaisen suolaa ja pippuria myllystä. Voitele iso uunivuoka. Kaada puolet peruna-sipulisekoituksesta vuokaan, ripottele päälle juustoraaste ja kaada loput peruna-sipulit. Kaada neste tasaisesti päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin tunnin verran. Ota vuoka uunista, anna hautua vielä folion alla kymmenisen minuuttia.