Tuossa lihapaketissa lukee, että kastikkeeksi hauduttamiseen riittää n. 15 min. Minulla oli tällä kertaa aikaa odotella ja keitellä pidempään, kun piparkakunmakuinen juuressoselaatikko kesti kypsyä 2 tuntia, niin lihalastut muhivat lähemmäs tunnin verran ja todella mureita sitten olivatkin! Jos on aikaa, kannattaa kokeilla pidempää haudutusta. Käytin riista-kanttarellin makuista fondia, jota sattui olemaan jääkaapissa, sopi ihan mainiosti. Maizenan määrää en mitannut, ripottelin vaan silmämääräisesti suoraan paketista ja lisäilin niin, että sain omaan makuun sopivan paksuisen kastikkeen.

1113859.jpg

Naudanlihalastukastike

400 g naudanlihalastuja
Oivariinia (60 %) paistamiseen
5 dl vettä
2-3 rkl Touch of Taste -fondia (käytin Riista-kanttarelli)
2½ dl ruokakermaa (7 %)
Maizena-suurustetta ruskeille kastikkeille
pippuria myllystä

Ruskista lihalastut Oivariinissa. Kaada kattilaan ja lisää vesi ja pari ruokalusikallista fondia. Anna hautua kannen alla hiljaisella lämmöllä ainakin vartin verran, mutta mielellään pidempäänkin. Lisää ruokakerma ja kuumenna, suurusta Maizenalla, lisää pippuria ja tarkista maku.