Itse en pidä riisistä porkkanalaatikossa, niinpä sekä porkkanalaatikko että lanttulaatikko ovatkin joulupöydässämme lähes "pelkkää" kasvissosetta. Hieman oikaisin laatikkojen tekemisessä ja käytin valmissosetta. Mausteiden määrää en tarkkaan mittaile, maistelen välillä ja lisäilen tarpeen mukaan. Aloita mausteissa pienellä määrällä, n. ½ tl ensin ja sitten lisää, suolaa voi laittaa tähän määrään (1 kg sosetta) ensin n. 1 tl ja siirappia vähän reilummin 2-3 rkl, maista ja lisää oman maun mukaan =) Käytän samoja mausteita kumpaankin laatikkoon.

1153148.jpg

Porkkana- tai lanttulaatikko

1 kg juuressosetta
1 prk ruokakermaa (2-2½ dl, 7 %)
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
jauhettua valkopippuria
siirappia
2 kananmunaa
rasvaa vuoan voiteluun

Sekoita ruokakerma ja mausteet soseen joukkoon, tarkista maku. Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki esim. haarukalla ja sekoita soseen joukkoon. Kaada voideltuun uunivuokaan, tasoita pinta ja kuvioi lusikalla. Paista +200 asteessa tunnin verran.