Ensimmäistä kertaa kokeilin tätä alkuperäistä ohjetta, jossa oli täytteenä tonnikalaa - tai ainakin melkein, tomaatit vaihtuivat oliiveihin =D Sitruunaviipaleista voi puristaa mehua päälle kirpeyttä tuomaan. Tätäkin oli siis synttäreillä tarjolla. Piiras on gluteeniton, mikäli käytät riisin keitinveden maustamiseen suolaa tai liemikuution, joka ei sisällä gluteenia.

1104537.jpg

Riisipohjainen tonnikalapiiras

Pohja:
4 dl keitettyä riisiä
½ sipulia
2 rkl ruokaöljyä
1 kananmuna
suolaa
ripaus curryä ja valkopippuria

Täyte:
2 purkkia tonnikalaa vedessä (á 185 g)
½ sipulia
2 kananmunaa
3/4 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
valkopippuria
muutama oliivi viipaleina

Kuori ja hienonna sipuli. Voitele piirasvuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele taikina kevyesti vuoan pohjalle ja reunoille. Valuta tonnikala ja hienonna se haarukalla. Levitä kala pohjan päälle. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään ja kaada kalan päälle vuokaan. Levitä oliiviviipaleet pinnalle. Paista +200 asteessa 35-40 minuuttia eli kunnes täyte hyytyy ja pinta saa väriä.