Ohje on Valion, tein kaksinkertaisen annoksen, josta pienen osan käytin gluteenittomaan voileipäkakkuun, jonka näette synttärien tarjoilukuvassa. Käytin koko paketillisen Vaasan Isopaahto -leipää (510 g), josta tuli kuvassa oleva kakku 3 x 5 viipaletta + lopuista n. 5 palasta vielä minikakku. Minulla ei ollut tarpeeksi isoa tarjoilulautasta, joten päällystin leikkuulaudan foliolla ja laitoin kakun sen päälle. Kakun tekoon pitää ryhtyä hyvissä ajoin (edellisenä päivänä), että se ehtii mehustua jääkaapissa. Tämä on siis aikamoinen kaloripommi, kermaa ja homejuustoa, mutta juhlissahan tätä syötiinkin pari viikkoa sitten =)

1116267.jpg

Sinihomejuusto-ananas -voileipäkakku

1 pkt Vaasan Isopaahto -leipää (510 g)

Kostutus:
ananasmehua (valutettuna ananasmurskasta)

Täyte:
4 dl kuohukermaa
2 pss Aura-murua (yht. 300 g)
2 pientä tölkkiä ananasmurskaa
reilu 1 dl persiljasilppua

Kuorrutus ja koristelu:
2 rasiaa Valio Viola kevyt sinihome -tuorejuustoa (yht. 400 g)
tummia viinirypäleitä
persiljaa

Gluteeniton kakku:
muutama viipale gluteenitonta vaaleaa paahtoleipää

Aloita täytteen valmistamisesta. Valuta ananasmurska hyvin: kaada se siivilään, laita kulho alle ja painele lusikalla hieman, että neste valuu. Huom! Säästä mehu! Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita muut täytteen ainekset vaahdotetun kerman joukkoon.

Mikäli teet myös gluteenittoman kakun, täytä se ensin, ettei gluteenia sisältävää leipämurua vahingossa pääse täytteen mukana kakkuun. Gluteenittomat leipäviipaleet ovat aika tiiviitä ja ne kannattaakin kostuttaa reilummin kuin vehnäiset. Kääri leivinpaperiin, laita muovipussissa jääkaappiin ennen kuin alat tekemään vehnäleipäkakkua - ja laita päälle lappu, mitä paketti sisältää =D

Leikkaa reilu pätkä leivinpaperia ja levitä se työpöydälle. Lado 3 leipäviipaletta vieri viereen paperin päälle (reunoja ei tarvitse poistaa), kostuta ananasmehulla pullasudilla voitelemalla, levitä reilu kerros täytettä päälle. Leikkaa yksi leipäviipale kahtia ja laita ensin puolikas viipale seuraavan kerroksen alkuun, sitten sen viereen kaksi kokonaista ja lopuksi vielä toinen puolikas, kostuta ja täytä eli kokoa kakku ikään kuin tiiliseinä, etteivät leipäviipaleiden "saumakohdat" mene samaan kohtaan seuraavassa kerroksessa. Kokoa kakku 5-kerroksiseksi, kostuta päällimmäinen leipäkerros, mutta älä laita enää täytettä sen päälle. Kääri tiiviisti leivinpaperiin, laita muovipussiin ja anna olla jääkaapissa yön yli.

Täytettä riitti vielä minikakkuun eli tein jäljelle jääneistä leipäviipaleista (n. 5 kpl) kakun, yksi leipäviipale alle, kostutus ja täytettä, sitten toinen viipale jne. Yhtä hyvin olisi voinut tehdä kakun pohjan 4:stä viipaleesta, mutta minusta se on aika hankala käsitellä ;)

Koristeluvaiheessa leikkaa hieman reunoja, että ovat tasaiset. Ja tässäkin, päällystä ja koristele gluteeniton kakku ensin ja laita se jääkaappiin. Notkista lusikalla sekoittamalla tuorejuusto ja levitä kakun reunoille ja päälle. Koristele esim. puolitetuilla tummilla viinirypäleillä ja persiljasilpulla.