Monta kertaa aikaisemmin on pitänyt kokeilla tätä Anjan blogista löytynyttä ohjetta, mutta kuinka ollakaan, se pestopurkki on aina ollut kaupan hyllyllä... No nyt sitten tuli kokeiltua ja herkullista oli =P Kokeilkaa ihmeessä, jos pidätte pestosta! 5-6 desin sämpylätaikinasta saat kaksi bostonia. Jauhoina käytin ruisjauhoja, vehnälesettä ja ohrajauhoja kutakin reilun desin verran ja loput hiivaleipäjauhoja.

1309375.jpg

Pestoboston    2 kpl

5-6 dl:n sämpylätaikina (esim. täältä löytyy ohje)

Täyte:
n. 100 g Oivariini 60 %
n. 1 dl vihreää pestoa

Valmista taikina ja kohota kaksinkertaiseksi. Laita irtopohjavuokien pohjalle leivinpaperi. Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia ja kauli palat ohuiksi suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä päälle ja kääri rullalle. Leikkaa noin 5 cm:n viipaleita ja asettele ne väljästi vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja kohota. Paista +200 asteessa n. 30 min. Irrota vuoistaan ja anna jäähtyä ritilällä.