Jos silakkalaatikon teko tuntuu "vaikealta", niin tästä Anjan ohjeesta ei tekeminen kyllä tule helpommaksi! Tästä lähtien meilläkin syödään varmasti useammin silakkalaatikkoa, edellisestä kerrasta onkin yli vuosi aikaa, silloin tein perinteisemmällä tavalla. Aina jotain unohtuu, tällä kertaa unohdin ostaa tilliä eikä sitä ollut kuivattunakaan kaapissa ja sitten kiireessä paistelin pikkaisen lämpimämmässä uunissa kuin Anjan ohjeessa, ennen laatikkoa uunissa oli jotain muuta +200 asteessa ja en hoksannut pienentää lämpöä, mutta eipähän tuo haitannut =) Toki voit käyttää tuoreita silakkafileitä, mutta tämä ohje on siitä mukava, että noita perusjuttuja voi pitää pakastimessa varalla.

1336122.jpg

Silakkalaatikko suikalekasviksista

500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 g kasvissuikaleita (pakaste)
300 g silakkafileitä (pakaste)
n. 3 tl suolaa
kuivattua tilliä
3 kananmunaa
1 rasia pekoni-purjo -tuorejuustoa (200 g)
3 dl (rasvatonta) maitoa

Sulata silakkafileet pakkauksen ohjeen mukaan, ota kasvis- ja perunasuikaleetkin pehmenemään jääkaappiin ajoissa. Kaada kulhoon pakastesuikaleet, pilko joukkoon silakkafileet (helpoimmin käy keittiösaksilla) ja lisää suola ja tilli, sekoita hyvin. Kaada voideltuun isoon uunivuokaan. Sekoita tuorejuusto, maito ja kananmunat, kaada kala-kasvissekoituksen päälle. Paista uunissa +200 asteessa noin tunnin verran.