No niin, nyt on saatu konekin kotiin. Höh, ei ollut kuulemma huollossa kertaakaan sammunut, mutta onneksi ymmärtäväinen asiakaspalveluhenkilö ei perinyt minulta huoltomaksua. En kai minä nyt ehjää/toimivaa konetta huoltoon veisi?? Olen tässä vielä kaiken lisäksi kuntoutumassa pikku hiljaa keuhkoputkentulehduksesta (keuhkokuume-epäilyllä), lähes viikon kestäneestä korkeasta kuumeesta ja nuhasta. Ettei siinä olisi kylliksi, niin antibioottikuuri sai vielä vatsan aivan sekaisin. Tämä oli jo toinen antibioottikuuri noin kuukauden sisällä (viimeksi korvatulehdus) ja ties monesko flunssa/kuumetauti tänä vuonna.

Mutta sitten asiaan. Jotain on sentään jo alettu Katariinan keittiössä kokkailemaan, edellisviikolla olen vaan maannut sängyn pohjalla. Tässä riisinjämistä tehtyä riisi-kasvispataa, tästä tulee iso satsi (pakasta vaikkapa osa). Lisäksi söimme kalkkunavartaita, jotka on paistettu uunissa - ulkona oli aivan liian kylmä seisoksia grillin vieressä...

1557278.jpg

Riisi-kasvispata

n. 5 dl keitettyä riisiä
1 rkl Oivariini 60 %
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa (370 g)
600 g pakastevihanneksia (käytin Apetitin Maalaiskasviksia ja Acapulco Sunia)
2 dl kookosmaitoa (18 %)
n. 2 tl kuivattua Kafflirlimenlehteä
2 tl suolaa
Santa Marian Garlic & Pepper -maustetta

Sulata pakastevihannekset mikroaaltouunissa tai kiehauta kattilassa vesitilkassa, valuta. Kuumenna Oivariini suurella, korkeareunaisella paistinpannulla, lisää riisit ja kääntele hetkisen. Lisää sulat kasvikset, tomaattimurska, kookosmaito ja mausteet. Kuumenna sekoitellen, kunnes vihannekset ja riisi ovat kuumentuneet. Tarkista maku. Tarjoa lisäksi vaikkapa broileria tai kalkkunaa.