Pohjan ohje on sama kuin tässä homejuusto-ananastortussa, mutta vehnäjauhojen tilalla on gluteenitonta jauhoseosta. Mikäli käytät jauhoja, kun painelet taikinaa piirasvuoan pohjalle, niin muistathan käyttää gluteenittomia jauhoja!




Kinkku-herkkusienipiiras (gluteeniton, sis. kauraa)

 

Pohja:

3 dl kaurahiutaleita

1 ½ dl Luontaisesti Gluteeniton jauhoseos (Virtasalmen Viljatuote Oy)

1 tl leivinjauhetta

100 g margariinia

½ dl maitoa

 

Täyte:

3 kananmunaa

2½ dl ruokakermaa (7 %)

1 pss savukinkkusuikaleita (n. 230 g)

1 prk herkkusieniä (185/115 g)

2 rkl aurinkokuivattua tomaattia palana (öljyssä)

½ dl persiljasilppua

2 dl juustoraastetta (Polar 15 %)

 

Voitele iso piirasvuoka. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon pehmeä margariini (tai käytä pullomargariinia) ja lopuksi maito. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa +225 asteessa 10 minuuttia.

 

Valmistele sillä välin täyte. Valuta herkkusienet hyvin ja hienonna pienemmäksi. Silppua persilja. Valuta tomaattipalaset. Sekoita kananmunat ja ruokakerma keskenään. Ota vuoka pois uunista ja ripottele pohjalle kinkkusuikaleet, tomaattipalaset, persiljasilppu ja juustoraaste. Kaada kermaseos päälle. Paista vielä +225 asteessa puolisen tuntia, että täyte hyytyy ja pinta saa kauniin värin.