Olen jo muutaman kuukauden ajan kypsentänyt riisit näppärällä tavalla, jonka kokki Sami Garam esitti Valion Kerma lehdessä 2/08. Eli mitataan tarvittava määrä vettä, kiehautetaan se kattilassa, maustetaan suolalla (tai liemikuutiolla), lisätään riisit, sekoitus, kansi päälle ja sammutetaan keittolevy. Kattila siis jätetään keittolevylle, riisi hautuu itsekseen kypsäksi ja sinä aikana voi rauhassa tehdä aterian muut ruuat valmiiksi. Sami lupailee, että riisi pysyy kuumana tällä tavalla kaksikin tuntia. Riisin ja veden suhde on, että laitetaan 1/3 riisiä ja 2/3 vettä eli esim. 2 dl riisiä ja 4 dl vettä. Lisäksi söimme salaattia, jonka kastikkeena oli kermaviiliä, sinihomejuuston muruja ja ripaus mustapippuria.

2027325.jpg

Kalkkunannoisetit curry-paprikakastikkeessa

1 pkt kalkkunan kevyt noisetteja (Atria 400 g/10 kpl)
2½ dl ruokakermaa (7 %)
tilkka ruokaöljyä
100 g pakastesipulikuutiota tai 1 sipuli silputtuna
2 paprikaa kuutioina
mustapippuria myllystä
½ tl curryä
½ tl suolaa

Pyyhi talouspaperilla noiseteista marinadi pois. Kuumenna tilkka ruokaöljyä isolla paistinpannulla, ruskista noisetit molemmin puolin. Kaada ruokakerma ja sipuli pannulle, anna lihan hautua kypsäksi kannen alla, noin 10-15 minuuttia. Lisää paprikakuutiot ja mausteet, tarkista maku. Kuumenna ja tarjoa riisin kanssa.