Sämpylöistä tulee ehkä pikkaisen kovahkoja, joten jauhojen määrää voisi hieman vähentää tai lisätä tilkkanen nestettä (piimää) lisää. Ovat parhaimmillaan samana päivänä. Itse kuivasin uunissa loput maukkaiksi pikkukorpuiksi, halkaisin sämpylät kolmeksi osaksi. Uunissa olin aikaisemmin paistellut jotain muuta +200 asteessa, joten nostin pellin uuniin ja sammutin virran. Itse asiassa unohdin korput sinne yön ajaksi, tokihan lämpö laskee nopeasti, mutta kuivia olivat. Ohje on Flora kevyt Culinessen sivulta.

2057932.jpg

Nopeat sämpylät (leivinjauheella)   16 kpl, pieniä

4 dl vehnäjauhoja
4 dl grahamjauhoja
1 tl suolaa
1½ rkl leivinjauhetta
3 dl piimää
½ dl pullomargariinia (esim. Flora kevyt Culinesse, rasvaa 51 %)

Päälle:
n. 2 rkl auringonkukansiemeniä/kurpitsansiemeniä
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää piimä ja rasva, sekoita. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi, nosta leivinpaperin päälle pellille. Voitele kananmunalla, ripottele päälle siemeniä ja paista uunissa +250 asteessa noin 10 minuuttia.