keskiviikko, 5. marraskuu 2008
Yhdistelin tässä kahta ohjetta, oikeastaan tämä on muuten samanlainen kuin
tomaattinen riisipata, jonka ohjeen löysin siis
Christinan blogista, mutta riisin keittotapa hieman erilainen, josta kerroin
äskettäin eli riisi jätetään hautumaan kannen alla kypsäksi liesi sammutettuna. Hieman pitää olla huolellisempi, kun joukossa on tomaattimurskaa, ettei pääse kuohumaan yli, mutta sitten kun suurin "kuohuntavaihe" on ohi, niin kattilan voi huoletta jättää liedelle itsekseen. Padan lisäksi voi tarjota vaikkapa broileria. Ja loppuriisi on maukas pohja risotolle.
Tomaattinen riisipata II3 dl riisiä
100 g pakastesipulia
1 prk tomaattimurskaa, esim. yrttimaustettu (370 g)
4 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
tilkka ruokaöljyä
Kuullota sipulisilppua öljytilkassa kattilassa. Lisää tomaattimurska ja vesi, kuumenna, mutta vahdi hieman, ettei kuohu yli. Lisää liemikuutio ja riisi, sekoita, sammuta liesi ja anna riisin hautua kannen alla liedellä kypsäksi. Alkuvaiheessa tarkkaile taas, ettei kuohu yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.